vrijdag 3 april 2009

Het kantoor als ontmoetingsplek

Ook Samas is een inspirerend voorbeeld van het nieuwe werken. Samas is met 2300 medewerkers een toonaangevende kantoorinrichter voor de zakelijke markt. Met The Village Office, het hoofdkantoor, geeft Samas het goede voorbeeld hoe zij denken over Het Nieuwe Werken.

The Village Office
The Village Office is opgezet als een dorp. Er zijn talloze ontmoetingsplaatsen en je vindt er alles wat je nodig hebt om te werken en om te ontspannen. Net als in een echt dorp zijn er marktpleinen, een bibliotheek, fitness centrum, huiskamers (mét openhaarden), werkplekken (soms mét schemerlampjes), een restaurant, bar, winkeltjes, een klimwand en zelfs een bioscoop.

Alle straten leiden naar het dorpsplein. Op het plein is veel bedrijvigheid door de open overleg- en presentatieruimtes. Het plein is de dorpskern met winkels en een bar. De winkels bestaan onder andere uit ruimtes voor partners van Samas. Deze partners kunnen hier hun klanten hier ontvangen en rondleiden in het Village Office concept en eigen producten verkopen. Aan de buitenkant van het dorp bevinden zich de ‘woonwijken’ waar medewerkers in een vertrouwde en beschutte omgeving kunnen concentreren en produceren.




Return on investment
Een innovatief kantoor zoals The Village Office verdient zichzelf razendsnel terug. De medewerkers zijn tevreden en voelen zich betrokken. Dit vertaalt zich in kwaliteit en productiviteit. Nog concreter is dat de verkoopwaarde van het pand sinds de moderne vormgeving bijna is verviervoudigd is. Met het concept heeft Samas niet alleen een frisse blik getoond op Het Nieuwe Werken maar ook keiharde euro’s verdiend!

Zie ook
-
Village Office beeldimpressie
- Werken op kantoor wordt weer leuk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate site to: