donderdag 18 juni 2009

Rabobank verandert van werkstijl

Voor mij is Rabobank één van de meest aansprekende voorbeelden van Het Nieuwe Werken. Met een nieuwe manier van werken speelt Rabobank in op sociale en economische veranderingen. Met Rabo Unplugged geeft Rabobank vorm aan Het Nieuwe Werken ‘optima forma’. In Benelexstaete ervaren medewerkers hoe Rabo Unplugged er in de dagelijkse praktijk uitziet.
Klanten veranderen. Ze zijn minder loyaal en Internet maakt het eenvoudig om banken met elkaar te vergelijken. Werknemers veranderen. Zij zijn niet meer hun hele leven loyaal aan een organisatie. Ze zoeken zingeving in hun werk en een goede balans tussen werk en privé. Informatie- en communicatietechnologie verandert snel en heeft een enorme invloed op ons leven gekregen.

Rabobank loopt voorop in deze ontwikkelingen en is in 2006 gestart met Rabo Unplugged. Bij Rabo Unplugged kiezen medewerkers zelf waar, wanneer, met wie en met welke middelen ze het snelst tot het beste resultaat voor de klant kunnen komen. Dat heeft consequenties voor het management, dat zich ontwikkelt van control & command naar coaching & richting geven. Onnodige regels verdwijnen ; medewerkers worden steeds zelfstandiger.

In 2010 trekt Rabobank met ruim 5.000 medewerkers in het nieuwe bestuurscentrum. Het bestuurscentrum wordt gebouwd volgens de uitgangspunten van Rabo Unplugged en dat betekent dat er niet voldoende ‘vierkante meters per medewerker’ zijn om alle medewerkers een eigen werkplek te geven. Beneluxstaete in Utrecht is een pilotomgeving met alle faciliteiten die in het nieuwe bestuurscentrum te vinden zijn. Hier werken 500 medewerkers op 250 werkplekken met 100 aanvullende flexplekken. In Beneluxstaete leert Rabobank wat werken volgens Rabo Unplugged echt inhoudt.

Bekijk de video over Rabo Unplugged en Beneluxstaete.

Bron:
- Beneluxstaete, leren van Rabo Unplugged, uitgave van Rabobank Nederland
-
Microsoft Referenties; Rabobank omarmt het Nieuwe Werken met Rabo Unplugged
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate site to: